lauantai 18. heinäkuuta 2009

Mistä niitä hankitaan?

Eräänä kauniina aurinkoisena iltana olin terassikierroksella kaverin* kanssa. Kolmatta drinkkiä siemaillessani ja hääjuttuja selostaessani meinasin tukehtua juomaan, kun kuulin kysymyksen "Niin, koska te aiotte hankkia lapsia?" 

Hämmennyin enkä meinannut saada sanaa suustani, joten jostakin aivojen sopukoista kehitin hätävastauksen, että en ole erityisen lapsirakas ihminen tällä hetkellä. Jatkokysymykseen miehen vauvakuumeen tilasta selitin, että ei ole täällä sellaista epidemiaa liikkeellä. Samalla sydämeni hakkasi ja hillitsin itseni totuuden kertomiselta.

Tässä se nyt kuitenkin olisi, the totuus:
a) Niin, jotkut ihmiset eivät halua hankkia lapsia koskaan ja

b) kaikki eivät niitä saa, vaikka haluaisivat. Joten vastauksena kysymykseesi voisin sanoa, että meillä voisi olla jo yli yksivuotias lapsi ja suunnittelisimme toisen hankintaa, jos niitä voisikin hankkia silloin kuin haluaa. Lisäksi tämä hankkiminen maksaa aika paljon, ja parhaillaan toivomme, että meillä olisi syksyllä varaa mennä hankkimaan lapsia 2300 euron hintaan per hankintayritys, josta tosin Kela sponsoroi osan, ja näihin hankintakuluihin voidaan lisätä myös hankintaan kuuluvat lääkkeet. Tähän hankintaprosessiin ei tosin kuulu takuuta lapsesta, joten kyseessä on vähän kuin kallis arpa, jonka ei voittoa -kohdasta saa kuitenkin pikavoittona haavan sydämeen, pelkoa perseeseen, turvotusta vatsaan ja sisäpuolelle kystan. Nyt lomalla olisi ollut hyvin aikaa mennä hankkimaan lapsia, mutta valitettavasti putiikki, jossa lapsi olisi tarkoitus hankkia, on kesällä kiinni. Joudumme siis lykkäämään hankintaa elokuuhun, tai luoja tietää minne asti, jos tämä hankkiminen on niin helvetin vaikeaa kuin se on tähän asti ollut.

ja vielä c) mistä ihmeestä niitä oikein sitten hankitaan?

P.S. Vielä lukijoille tiedoksi: olen kyllä tehnyt muutakin kuin vain istunut terassilla ja pubissa. Oikeasti.
P.P.S. Vaikka on mulla muuten nytkin punaviiniä lasissa.
P.P.P.S. Kuinka monta kertaa tekstissä esiintyi sana hankkia ja sen eri johdannaiset?

* kuriositeettina mainittakoon, että kaveri on terveydenhoitoalalla, ja hän on aivan ihana ja välitön ihminen, eikä hän varmasti halunnut aiheuttaa mitään pahaa kysymyksellään. Tekisi silti mieli vihjata parista asiallisesta sivustosta noin niin kuin tulevaisuuden kannalta.

9 kommenttia:

takussa kirjoitti...

Baarissa ja pubissa saa istua, jos istututtaa. Punaviinin naukkailuhan tekee tutkimusten (haluamasi linkki tähän) mukaan hyvää kaikin puolin. Erityisesti se huuhtelee surusta märkivää sydäntä.

Mietitään niitä ottamisia tarkemmin ensi kuussa, kun hoidot alkavat. Voimia.

Mafalda kirjoitti...

Hienoa nuuti!
Kannattaa ehdottomasti lähteä liikkeelle kotoa! Ja nauttia muutama drinksu (tai enemmänkin) jos siltä tuntuu :)

Toivon lisää hienoja; lämpimiä auringon täyteisiä terassi-kelejä ja pientä raikastavaa tuulta, joka pyyhkäisee surut ja murheet hetkiseksi syrjään.

Mikaela kirjoitti...

Kannattaa nauttia terassesita, Suomen kesä on niin lyhyt! Ja B-vastaus oli hyvä. Tuon pitäis päntätä ulkoa ja sanoa jokaiselle joka ihmettelee (yhteen putkeen niin että vastapuoli ei saa sanaakaan sanottua).
Nauti kesästä!

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, mä olisin halunnut ladella eilen tuon b-vastauksen eräille tuoreille isovanhemmille, jotka vierailivat äitini luona samaan aikaan kuin me. He kun ilmoittivat heti, että uusi vauva ei jää ainoaksi, koska vauvan vanhemmille on selvää, että he haluavat ison perheen.

Minä meinasin vieressä tukehtua pullaani. Jos vaan olisikin halusta kiinni...

-Annis-

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat niiiin hyvin ja täyttä asiaa!!! Jatka kirjoittamista. Lueskelen juttujasi, vaikken välttämättä kommentoi niitä.
Kohtalotoverisi olen.

Anonyymi kirjoitti...

B-vastaus oli täyttä asiaa ja hienosti muotoiltu. C vastaus olisi kyllä ollut omassanikin elämäntilanteessa joillekin kysyjille oiva "näpäytys", joka olisi varmasti saanut kyselyt loppumaan. Itse ärsyynnyn nykyään kovasti vastaavista kyselyistä, vaikka pitää myöntää että kymmenisen vuotta sitten syyllistyin itsekin niihin. Ajattelemattomuutta, ajattelisin.. Pienet hömpsyt silloin tällöin tekee ainakin hetkellisesti paremman olon, niistä saa nauttia :)

Valuvika kirjoitti...

Niinpä. Ei lapsia netistä pysty hankkimaan tia jostain kaupasta. Ei se ole niin helppoa, ei kaikki mene niin kuin on suunnitellut. Kunpa vaan tietäisi, miltä se tuntuu, kun vain päätetään, että ensi kesänä sitten tulee jälkikasvua.

Ei tullut tänä kesänä. Ehkä ensi kesänä... tai sitten joskus toiste. Mutta nyt: yritetään nauttia vielä kesästä. Ladataan akkuja, niin kestetään paremmin!

Haikaranpelätin kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu!

Parempi todellakin istua pubissa ihmisten ilmoilla ja nauttia kesästä, kun möllöttää sängynpohjalla itkemässä. Tai molemmille aikansa.

Paljon voimia tuleviin koitoksiin!

nuuti itse kirjoitti...

Kiitos taas kaikille kommenteista!
Kesä tosiaan meni rennosti oleillen, sitten kun ymmärsi, että oikeasti voi vain rennosti oleilla ja lomailla ;)
Oikeasti tiedän, että tällä mun satunnaisella alkoholinkäytöllä ei ole vaikutuksia yhtään mihinkään tän projektin kannalta, eikä nyt muutenkaan, mut mua vain huvitti, kun taas raportoin asioita, joita kuulee pubissa/terassilla. Ihan ku en muuta tekisikään kuin siellä istuisin :)

P.S. Vastaan itse kysymykseeni, eli hankkia-sana jossain muodossa tai sanan osana esiintyi tekstissä 16+1 kertaa, jos lasketaan itse kysymyksessä ola verbi mukaan. Jos laskin oikein. Että hankkimaan vain...