keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Sattumia

Mikähän siinäkin on...

...että kun tulee aukiolotutkimuksesta ja ensimmäisen lapsettomuushoidon suunnitelusta pää pyörällä ja silmät punaisina ja päättää mennä syömään lounasta, törmää ensimmäisenä kaveriin, jonka ensimmäinen lapsi on vahinko ja raskaus on alkanut heti seurustelun alettua (tai toisinpäin) ja toinen lapsi on saanut alkunsa ensimmäisestä yrityskerrasta? Ja miksihän edes tiedän nämä yksityiskohdat? Joskus minua melkein raivostuttaa nämä hedelmällisyyden ylistysveisut, pitäisivät omana tietonaan.

...että kun menee em. poliklinikkakäynnin jälkeen (edelleen pää pyörällä ja punaisin silmin, toim. huom.) ensimmäiseen julkiseen tilaan, missä myydään iltapäivälehtiä, näkee lööpit, joissa julkkis hehkuu odotuksen onnea

...että työkaverin täytyy joka ihmeen välissä mainita, että kun minulla on se lapsi/tenava/tyttö/beibi? Muistan sen jo kyllä, että hänellä on lapsi, ja ymmärrän, että illat on mukavaa pyhittää perheelle. Pitäisiköhän itsekin alkaa hokea, että mutta kun minulla on ne lapsettomuushoidot? Ja sen takia en voi tehdä sitä tai tätä.

...että jos itse on paikassa x ja sauvasekoitin on paikassa y, saa kuitenkin idean tehdä sosekeittoa? Se on erittäin huono idea, jos käytössä on vain tavallinen sähkövatkain ja vispilä ja haarukka. Kaikkea ei saa millään soseeksi. Menee ilta pilalle ja alkaa ärsyttää. Ehkä ärsyttää seuraavana päivänäkin, kun syö epäonnistunutta keittoa lounaaksi ja haaveilee samettisesta sosekeitosta. Jos lukijoissa on keittiön ihmetaitureita, kunniakkaiden Marttojen sukulaisia suoraan alenevassa polvessa, niin vinkit keiton pelastamiseksi otetaan vastaan. Mielellään ennen seuraavaa lounasta.

...että juuri kun on kalenteriini laskeskellut hoidon ajankohtia, työnantaja kysyy tulevaisuuden suunnitelmista? Niin, siis mitä, mikä tulevaisuus, siis lapsettomuushoidot ja siis häh, olikohan mulla muuta tässä suunnitelmissa, hmm, ei kai. Sainkohan sanottua mitään järkevää? Minulla kun ei ole suunnitelmia. On vain haaveita.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaada keitto isoon metalliseen siivilään ja painele se siitä läpi esimerkiksi lusikkaa tai kauhaa käyttämällä. Kyllä sileytyy! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kirjoitat tosi hauskasti ja HYVIN (ei yhdyssanavirheitä ;-). Oletkohan äikänope? Eksyin sivuillesi vastikään, mutta oli pakko heti kommentoida jotain, koska omani kaltainen elämäntilanne jotenkin kolahti...Minä myös olen vastavalmistunut akateeminen pätkätyöläinen ja olemme yrittäneet saada lasta jo 2,5 vuoden ajan. Meillä on seuraavaksi vuorossa ivf, clomifeenihoidot eivät tuottaneet tulosta. Tuntui niin tutulta tuo, että aina sitä on jotain odottamassa ja jostain stressaamassa...No, halusin vain sanoa, että älä vain lopeta kirjoittamista äläkä lannistu vauvahaaveiden suhteen!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa osuva kirjoitus! Samoja fiiliksiä on ollut ja on itselläkin... Tsemppiä!

nuuti kirjoitti...

Ensimmäinen anonyymi,
Ajattelin kyllä siivilää, mutta kotona ei ole tarpeeksi suurta. Sellainen olisi kyllä joka kodin keittiötarvike, joten ostoslistalle tulee vastaisuuden varalle sosekeittoja pelastamaan :)

Toinen anonyymi,
Oi kiitos kauniista sanoista! En ole äikänope, mutta muuten vain joskus pilkunviilaaja. Ihan vähän vain :) Taidan yhä harkita, paljastanko täällä koskaan tarkkaan ammattiani, mutta ehkäpä sen voi joistakin teksteistä päätellä.
Ja hei, mukavaa olisi kuulla muiden samassa veneessä (vastavalmistunut, pätkätyöt, lapseton) olevien mielipiteitä, tosin eihän lapsettomuutta kenellekään toivo, joten sinänsä hassua käyttää tässä yhteydessä sanaa mukava. Mutta siis kun kuulee, ettei ole ainoa. Teillähän on ollut jo pitkä odotus, paljon onnea seuraavaan hoitoon!

Kolmas anonyymi,
Niinpä, joskus elämään tulee hassuja sattumia. Onneksi niitä hyviäkin.
P.S. Onnea muuten vain Maritalle odotukseen! (= alkuviikon iltapäivälehden lööpistä luin asiasta, muuten en juttua lukenut)