torstai 19. helmikuuta 2009

Ei näin

En varmasti ole ainoa tämän vuoden morsian, joka seuraa torstaisin ensin Ylen Satuhäät ja vaihtaa sitten lennosta Subtv:n Meidän häät -ohjelmaan. Usein ohjelmat vaikuttavat hääsuunnitteluun lähinnä siten, että mielessäni lisäilen asioita virtuaaliseen ei näin -listaani. Tälläkin viikolla lista sai aika monta täydennystä, tässä muutama esimerkki:

 • Ei morsiamen (tai kenenkään muunkaan) ryöstöä
 • Ei nöyryyttäviä tehtäviä:
  - ei sulhasta laittamaan vauvanukelle vaippaa ja potkupukua (!)
  - ei kysymyksiä siitä, kumpi haluaa hankkia lapset aikaisemmin tai kumpi päättää lasten nimet
 • Ei perheenperustamislässytyksiä vihkimisessä tai sen jälkeen
 • Ei riisinheittoa
 • Ei huntua
 • Ei valkoista prinsessapukua
 • Ei morsiuslapsia (vai miksi niitä miniatyyri-kopioita morsiamesta kutsutaankaan)
 • Ei lapsia

Listasta tulee vielä pitkä. Olen myös vakavasti harkinnut, että valaisen muutamaa lähintä perheenjäsentä siitä, että alan kohta pistellä itseäni puolimetrisellä neulalla, jotta ehkä joskus saisimme lapsia, ja että se ei ole yhtään varmaa sittenkään. Ihan vain siksi, että he ymmärtäisivät ja toisaalta voisivat esimerkiksi myös ystävällisesti pyytää itsepäisiä riisinviskojia säästämään riisit vaikkapa joulupuuroon. Tai estämään katastrofaaliset ainekset sisältävät leikit. 

Ehkä toivun ensi viikkoon mennessä ohjelman vaippaleikistä, jotta voin taas katsoa viikon hääannostuksen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Listaan voisin lisätä myös:
-Ei liikaa stressiä hääjuhlasta (Satuhäät)
-Ei viinaksien loppumista tunteja ennen häiden loppumista (Meidän häät)
-Ei he***tin kalliita hääpukuja (Meidän häät ja Satuhäät)
-Ei paineita hääyölle (Satuhäät)

Ja lista jatkuu...
Onneks mä silti tykkään kattoo noita hääohjelmia :)

Anonyymi kirjoitti...

Jostain luin joskus, että vihkikaavaan voi lisätä osan, jossa kerrotaan, että vihittävä pari haluaisi lapsia, mutta ei saa. Sanamuotoa en muista, ei ihan noin suoraan, mutta asia tuli hyvin selväksi silti. Jos haluaa tulla ryminällä kaapista... Tsemppiä huhtikuun odotteluun! Jos me päästään inssiin niin se on varmaan myös huhtikuussa, saadaan sitten vertailla kokemuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin erehdyin eilen silityksen lomassa katsomaan sitä kakkoselta tulevaa, kumpi sitten lienee. Ihan kamalaa! Olen entistä vakuuttuneempi, että vaatimattomat yllärihäät olivat huomattavasti mielekkäämpi vaihtoehto, vaikka se prinsessapäivä nyt sitten jääkin kokematta.

Olemme huomenna menossa häihin. Saapa nähdä, kuuluvatko nämä kemut sarjaamme karjalanpaistia, morsiamenryöstöä ja typeriä nöyryytysleikkejä. Onneksi monet nykyään keksivät muutakin häihinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä listasta. Olen melkein katsonut kyseisiä ohjelmia (eli meinannut mutta unohtanut kuitenkin) koska pitää meidänkin jonkinlaiset häät järjestää ja voisi auttaa jos olisi jotain käsitystä siitä puuhasta etukäteen. No, nytpä tiedän että mallia kannattaa hakea jostain muualta... :)

nuuti kirjoitti...

Niin, en kuitenkaan halua tuomita toisten tapaa viettää häitä (=isot häät/prinsessahäät/hermoheikko morsian -häät jne.), vaikka meillä onkin vähän erilaiset häät (=pikkuhäät). Enkä varsinkaan toisten elämänkatsomusta halua arvostella, kuten esim. kyseisessä jaksossa uskonnolla oli suuri rooli, kun taas me ollaan jo lapsettomuushoidoissa ennen papin aamenta, mistä taas voi päätellä erinäisiä asioita ;)

Mun puolesta kaikki siis saavat tehdä sellaiset juhlat kuin haluavat, ja vieraana ollessani ymmärrän juhlan olevan hääparin juhla. Mutta nämä tv-ohjelmat ovat siitä vähän eri juttu, että itse ne on sinne kaiken kansan nähtäville menneet, niin tokihan jonkinlaisia mielipiteitä katsojille tulee. Minulle lähinnä sellaisia, mitä en halua omiin häihini, ja tässä viime kertaisessa häiritsi tosi paljon esim. juuri ne nukkejutut.

En ole tänään kovin hyvä selittämään mitään, mutta ehkä tästä saa pääajatuksen selville :)