tiistai 17. helmikuuta 2009

Lapsettomuushoitoihin 3/3: ...eikä vielä sittenkään!

Reseptit ja piikit laukussa ja taistoon valmiina kuulimme, että hoito on mahdollista toteuttaa vasta toukokuussa ruuhkan ja pääsiäistauon ja minkä lie muiden syiden vuoksi. Toukokuuhun on ikuisuus. Päivän positiivinen fiilis katosi samantien, kun mietin kolmia kuukautisia, jotka tulisivat ennen hoitoa. Synttäreitä. Äitienpäivää. Sitä, että ensimmäisen hoidon jälkeen tulisi klinikan kesätauko. Niin, ja tuli myös tyhmä olo, kun luuli, että nyt saisi odottaa hoitoa ja sitten jännityksellä odottaa hoidon tulosta. Eihän pari kuukautta ole pitkä aika tämän projektin mittakaavassa, mutta en vain jaksaisi enää odottaa.

Sain kuitenkin seuraavana päivänä hyviä uutisia. Uusien laskelmien mukaan hoito toteutetaankin huhtikuussa, ja uudet hoitotiedot tulevat postitse. Huhtikuu tuntuu olevan melkein jo nurkan takana, eikä sen odottaminen tunnu niin ikuisuudelta. On mukavaa, kun voi ainakin hetkellisesti kuvitella, että edessä on useita mahdollisuuksia.  

Tänään on paistanut kevätaurinko, joka ei ahdistanut yhtään, vaikka ikkunat ovatkin likaiset. 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko yksityisellä vai julkisella puolella? Itse olen menossa huomenna julkiselle ensimmäistä kertaa. En tiedä mitä siellä kysytään ja tutkitaanko vielä edes mitään, mutta jotenkin omat toiveet eivät ole kovin korkealla. Yritän varautua siihen, että nyt se odottaminen vasta alkaakin. Ahdistavaa. Mutta hei, tsemppiä teille! Huhtikuuhan tulee jo ihan kohta :)

nuuti kirjoitti...

Ollaan julkisella (opiskeluaikoina kävin YTHS:llä lääkärissä tästä aiheesta, vaikka siellä ei lapsettomuushoitoja tai oikeastaan tutkimuksiakaan juuri tehdä).
Ensimmäisellä kerralla meiltä katsottiin puuttuvat tutkimukset, sai lähetteen labraan jne. Kotona olimme täyttäneet esitietolomakkeet, joita se lääkäri sitten vilkuili, ja sitten kertoili vähän hoidoista.

Ja kiitos tsempeistä, samaa teille! Hassua tosiaan, miten huhtikuu tuntuu olevan vaikka kuinka paljon lähempänä kuin se aikaisemmissa ohjeistuksessa vilahtanut toukokuu, vaikka eihän siinä ole kuin neljä viikkoa väliä. Toisaalta aika taktista sanoa ensin pitempi aika ja sitten lyhentää sitä, niin tulee potilas tyytyväiseksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi se toukokuu vaihtui huhtikuuksi. Odottaminen on niiiiin tuskallista! Mutta sieltä se tulee, ja se tulee aika pian! Ens viikolla on jo maaliskuu ja sitten seuraava onkin jo huhtikuu..

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi pääsitte jo huhtikuussa, ei lähellekään niin kauan odotettavaa kuin toukokuuhun olisi ollut. Itse täällä jännäilen myös, että mitä seuraavaksi keksitään, kun tod. näköisesti kahden tabletin päivä annos clomejakaan ei saa ovista tulemaan.

Kovasti jaksamisia odottamiseen ja kauheasti plussatuulia tulevaan hoitoon. =)

nuuti kirjoitti...

Yhtä odottamistahan tämä on, mutta nyt on kiva, kun saa odottaa, että jotain tapahtuu. Ehkä. Jos kaikki menee hyvin. Jos kuukautiset tulevat oikeaan aikaan. Jne.

Kärsivällisyyttä odottamiseen teillekin!