perjantai 25. huhtikuuta 2008

Alkoholista asiaa

Viime aikoina on ollut jonkin verran alkoholillisia illanviettoja, ja negatiivisiä raskaustestejä olen tehnyt samassa tahdissa. Järjestyksessään kolmas negatiivinen raskaustesti tähän kiertoon on siis tehty, ja tekisi mieli sanoa itselleen, että usko jo. Tästä voisi muuten melkein tehdä taulukot, joista selviäisiä juhlien ja turhien raskaustestien välinen korrelaatio!

Edellisen kirjoituksen kysymykseen Kauankohan tässä taas pitää odotella seuraavaa negatiivista raskaustestiä? voisin siis nyt vastata, että ei kovin kauaa, vain siihen asti, kun on tiedossa seuraavat juhlat tai illanvietto. Nyt kun vappu on tulossa ja kuohuvaa jo valmiiksi kaapissa, niin silloin on ehkä seuraava tikkuunpissaamispäivä. 

Alkoholi on ilmeisesti asia, josta äidit, odottavat äidit ja haaveilijat ovat montaa mieltä. Yhtä mieltä kaikki varmasti ovat siitä, että se on haitallista sikiölle, mutta se vaihtelee, kuinka tulkitsee tiedon käytännössä. Jotkut eivät pidä pahana lasillista tai pientä tilkkaa viiniä, kun taas toiset eivät maista ollenkaan alkoholia raskausaikana. Voisin kuvitella, että nämäkin asiat ovat erinomaisia aiheita syyllistää muita (toki erikseen ovat päihdeäidit, jotka eivät hallitse tilannetta).

Olenkin pohtinut, olenko ennemminkin vapaamielinen vai neuroottinen alkoholin käytöstä näin yritysaikana? Keskustelupalstoja lukiessani olen huomannut, että jotkut vauvakuumeiset välttävät alkoholia kierron loppupuolella, mihin en itse ole tarkoituksellisesti ryhtynyt. Vaikka tämän kirjoituksen perusteella voisi kuvitella, että joka viikolle olisi juhlia, niin täytyy huomauttaa, että tämä on hyvin poikkeuksellista, ja voi olla kuukausia, jolloin en juo yhtään mitään alkoholillista. Nyt kun kuitenkin on ollut juhlia, olen tehnyt raskaustestejäkin, jotta voin juoda siiderin tai kaksi ilman pelkoa siitä, että voisin sillä ehkä pilata jonkun elämän alun. Vaikka ilmeisestikään mitään ei voi vahingittaa ennen kuin tietää olevansa raskaana (tosin epäsäännöllinen kierto aiheuttaa tähänkin omat pulmansa).

Ei siis mitään uutta auringon alla. Olen jokseenkin varma, että saan juoda vappukuohuvaa ensi viikolla, vaikka kovasti toivoisin, että täytyisi etsiä lasiin alkoholiton versio.

Ei kommentteja: