lauantai 15. maaliskuuta 2008

Tärkeintä on ajoitus?

Vauvahaaveilussa täytyy ottaa huomioon monenlaisia seikkoja, kuten laskea päiviä, tarkkailla eritteitään, hyödyntää otollinen ajankohta. Ja ilmeisesti, jos keskustelupalstoja näihin aikoihin lukee, myös miettiä paras syntymäkuukausi.

En tiennyt, että sillä on oikeasti joillekin merkitystä, missä kuussa saa jälkikasvua. Siis että esimerkiksi joulukuu olisi huonompi kuu kuin tammikuu. Empiiristen havaintojeni perusteella tässä kevään kohdilla jotkut oikeasti harkitsevat, onko ilman ehkäisyä myös nyt vai pitäisikö kuukauden ajan olla yrittämättä, ettei tulisi joulukuun lasta. Toki marraskuu ja lokakuu ovat myös hieman epäilyttäviä kuukausia joidenkin mielestä, tulisihan lapsesta silloinkin loppuvuoden lapsi. Mutta joulukuu, se viimeinen kuukausi, olisi kai pahin. Voivoi, synttärit aina viimeisenä, lapsi pienin ja heiveröisin, vain yhdet lahjat vuodessa. 

En pidä mitenkään itsestäänselvänä, että tästä raskauduttaisiin helposti kuin saippuasarjassa, joten minä kuukautena tahansa syntynyt lapsi olisi oikein tervetullut. Joulun lapsi kuulostaisi oikeastaan erityisen lämpimältä ajatukselta, sillä pidän joulun ajasta, odottamisesta, kynttilöistä pimeydessä, salamyhkäisestä lahjojen miettimisestä ja tuoksuista. Joulun alla syntynyt siskoni on paras joululahjani. Olisin todella onnekas, jos saisin joskus toisen pienen suuren lahjan jouluna.

Ei kommentteja: