perjantai 14. maaliskuuta 2008

Helppo elämä

Mikä nolous (ja vielä kehtaan tunnustaa): olen katsonut parina päivänä Kauniita ja rohkeita sivusilmällä. Vielä kohtuullisen kiinnostuneena, ikään kuin odottaen, että nytpä on kello puoli kuusi, menen sohvalle, nostan jalat ylös, luen lehtiä ja vilkuilen samalla, mitä nykyään kuuluu niille sarjan tyypeille, joiden ylellistä elämää joskus kauan sitten seurasin päivittäin. Silloin ei kai tullut paljon muuta ohjelmaa (seliseli), kolmoskanavakin oli suorastaan luksusta, kun sellainen ilmestyi. Sitä ennen vain kateellisena kuuntelin, kuinka muut nauhoittivat illan Speden Spelejä ja arvuuttelivat, kukahan julkimo voittaa hyppynarussa. (siis apua, onko oikeasti joskus tuokin ollut päivän ohjelmallinen kohokohta?!)

Takaisin tähän perjantai-iltaan. Mikä pettymys, kun tänään ei tullutkaan päivän glamour-pläjäystä! Juuri kun Brooke jäi eilen, vai olikohan se sittenkin toissapäivänä, parkumaan sitä, että hänen tyttärensä Bridget odottaa Brooken nykyiselle miehelle lasta (meniköhän se noin?) Aika sairas ajatus muuten. 

Kun sivusilmälläkin vilkaisee näiden supersaippuaihmisten elämää, tuntuu oma elämä kovin helpolta. Tietää, kuka on oma isä ja äiti, sisarukset ja mies. Ei tarvitse jahkailla viittätoista vuotta sukulaisuussuhteista, kuten Brooke ja kumppanit tekevät, ihan sen takia, että joku häiriintynyt Sheila joskus sekoitti isyystestit tai että piirit ovat vain niin pienet, että kaikki ovat olleet kaikkien kanssa. Eihän siinä kai kukaan pysy laskuissa. Raskaaksikin kun vain tullaan tuosta vain.

Ei kommentteja: