lauantai 31. maaliskuuta 2007

Haastattelu

Haastattelija: Yliopiston apteekin sivuilla olevan artikkelin mukaan nainen on hedelmällisin 20-22-vuotiaana. Miltäs nyt tuntuu, kun tämä ikä on ylittynyt?

Nuuti: En ole ottanut asiasta suurempaa kriisiä, kiitos vain kysymästä. Kyllähän tää nykyaikana menee vähän sillai, että ensin opiskellaan ja sitten stressataan maisterina pätkätöissä, joissa pysyvyyteen ei voi luottaa. Elämässä on paljon epävarmuutta.

H: Tunnetko olevasi Aikuinen Nainen?

N: En ole ajatellut asiaa vakavasti. Minulla on Aalto-maljakko ja Bonus-kortti, joten aikuisuustesteissä saan kyllä pisteitä kotiin. Jokin aika sitten olin opettajan sijaisena, jolloin tunsin olevani oikea aikuinen. Tämä kuva itsestäni kuitenkin romuttui, kun viimeisen päivän jälkeen päätin palkita itseni hyvällä siiderillä, ja nuori mies Alkon kassalla kysyi henkilöllisyyspapereitani. Enkö siis ollutkaan oikea aikuinen, vaan lähinnä kuin 17-vuotias? Minulta ei ole kysytty papereita pitkään aikaan, joten huolestuin, näytinkö lukiolaistenkin silmissä heidän ikätoveriltaan.  

H: Ehkä nuori mies vain halusi tietää nimesi...

N: Jään odottamaan yhteydenottoa.

H: Ovatko aikuiset tylsiä?

N: En sanoisi niinkään. Jonkinlainen lapsenmielisyys täytyy säilyttää aina, mutta kyllähän iän myötä tulee vastuuta. Asialliset jutut pitää hoitaa asiallisesti, mutta saa pitää myös hauskaa. Minulla ei ole vanhenemisesta kriisiä, oikeastaan pidän siitä, että elämä menee eteenpäin ja saavuttaa joitain asioita. 

H: Haluaisitko lopuksi lähettää terveisiä?

N: Terveisiä ikätovereilleni, nuorille naisille, joita huolettaa jossain määrin opiskelujen päättäminen, akateeminen työttömyys ja pätkätyöt, mutta joilla on kuitenkin haaveita. Elämä kuljettaa, ajattelen.

H: Kiitos, Nuuti. tapaamme taas ensi vuonna!

N: Kiitos. 

Ei kommentteja: