perjantai 10. joulukuuta 2010

Ainokainen

Mieheltä tiedusteltiin vasta, että ei kai lapsemme jää ainokaiseksi. Ei sitä tiedä, vaikka jäisikin, oli mies vastannut. Kysyjää asia askarrutti ilmeisen paljon, koska päätyi vielä neuvomaankin: kyllähän lapsi nyt leikkikaverin tarvitsee! Mies lupasi leikkiä lapsen kanssa paljon vastaisuudessakin.

Haluan uskon, että tämä on ihan hyväntahtoista jutustelua, ei sillä koskaan pahaa tarkoiteta. Mutta silti. Kyllä me perustamme perhesuunnittelun ihan muihin juttuihin kuin muiden ehdotuksiin. Ja jos toista lasta joskus yritämme, häntä ei sen vuoksi tänne maailmaan tehtäisi, että esikoisellamme olisi leikkikaveri tai että esikoisestamme ei tulisi kieroon kasvanut, itsekäs, yksinäinen ja hiljainen ainokainen-rukka. 

Jaan vielä yhden usein kuullun neuvon blogini lukijoille, jos joku on jäänyt vaille valistusta: älkää opettako sitä ainokaista nukkumaan vain hiljaisuudessa, ei ole hyvä se, niin. 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ja aamen! Samassa veneessä ollaan. Usean vuoden lapsettomuuden jälkeen meitä on siunattu ihanalla tyttärellä, nyt 1kk. Eipä ollut tyttö viikkoakaan kun jo alkoi kyselyt ja vihjailut seuraavasta! (Paras taisi oll appiukko, joka synnytyksen jälkeisenä päivänä sanoi "Ensi kerralla se on helpompaa!" :O)
On siinä pokassa pitelemistä, ettei tulisi sanottua rumasti. Toistaiseksi tyydyn hymistelemään ja mumisemaan jotain epämääräistä. Eipä tulisi itselleni mieleen heti ehdotella uusille vanhemmille seuraavan "hankkimista".
Meilläkin lapsi on haluttu täysin muista syistä kuin ihmiset tuntuvat kuvittelevan (esim. talossamme on tilaa useammallekin, vaunut kelpaa toisellekin, farmarin takapenkki täyteen, sisarus lapselle jne...).

t. Mimmi & tyttö (=Ainokainen)

Anonyymi kirjoitti...

Missäköhän laissa tai kulttuurisessa normistossa on määritelty seuraavat asiat: 1) milloin on "oikea" aika tehdä lapset 2) montako lasta on "oikea" määrä 3) normaalin naisen määre on biologinen äiti ja raskautta haluava 4) miten lyhyet/pitkät ikäerot lapsilla "saa" tai "on hyvä" olla? Voi kertokaa mulle! Ärsyttää niin vietävästi. Ihmisten tilanteet, toiveet ja suunnitelmat on erilaisia, mutta ei näytä menevän jakeluun tämä. Niin ja kun kaikki ei aina edes mene niin kuin Srömsössä...

Ja tuskin maltan odottaa mitä "viisasteluja" saan kohta puoleen ehkä itsekin kuulla...Meillä siis vihdoinkin (olen tänne sun blogiin joskus kommentoinut...) aurinko on alkanut paistaa risukasaan - ainakin hetkeksi - ja jos nyt tällä 5. kerralla kaikki vihdoin menisi hyvin, olisi meille luvassa kevätkaksoset.

t. Lapseton ja ihan hajalla

Riikka kirjoitti...

Haha :D Hyvä neuvosi on täälläkin niin kuultu ja oikein monesta suusta!

Ja tuohon toisen lapsen teosta kyselyyn tuntuu erikoistuneen kaikki.

"Kun se oiskin meille niin helppoa". "Ei kai siinä kun rupeatte tekemään". Tämän keskustelun olen käynyt yhden ja saman ihmisen kanssa useammankin kuin yhden kerran. Sen toisen ihmisen puolustukseksi sanottakoon että hän on saattanut lapsensa maailmaan 9,5 kk:n välein. Toki hän muistaa mainita kuinka helppoa raskaaksi tulo hänelle on. Ei kai semmoisilta voi edes vaatia ymmärrystä, eihän?

Anonyymi kirjoitti...

Itse sain jo raskausaikana kuulla kommentin "tehkää sitten heti toinen perään". Mitä sellaiseen voi edes vastata...? En edelleenkään tiedä.

Veera kirjoitti...

Meiltä ei oo kysytty toisen lapsen tekemisestä ehkä kertaakaan. Tai ainakaan multa. Tosin kaikki läheiset ja moni ei niin läheisistäkin tietää keskenmenoista ja siitä, että tämän ainokaisenkin tekemisessä meni aikaa. Mutta ehkä me ei olla otollisia muutenkaan - meillä on vähän tilaa ja kolme eläintä, eihän tänne navettaan voi enempää lapsia tehdä. Lisäksi meillä on ehkä maailman pienin autoksi laskettava auto, joka on jo kahdesta aikuisesta, taaperosta ja koirasta ihan tupaten täynnä. Ja ehkä en oo tarpeeksi äidillinen useamman lapsen äidiksi... Mutta silti meillä on toinen tilauksessa, katsotaan miten tämän tilauksen käy.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo piiitkän aikaa lukenut ja silloin tällöin kommentoinutkin.. Kirjoitat kyllä hyvin samanlaisia ajatuksia kuin itse kirjoittaisin.. Tyttömme täyttää tammikuun alussa 6kk ja lähes kaikki ovat jo kauan jankanneet että pitää jo tehdä se toinen ettei tää eka vallan ylpisty kun niin ihaillaan ja kehutaan koko ajan.. huoh. joo tehdään vaan, eihän tähän mennytkään kun kolme vuotta..

Hyvää joulua teidän perheelle :)

nainen ja tyttö kohta 6kk