maanantai 4. toukokuuta 2009

Helmeni

En ole muistaakseni aikaisemmin itkenyt negatiivisen testin vuoksi, mutta nyt sekin on tapahtunut. Vaikka en kai järjellä ajateltuna uskonutkaan olevani raskaana, petyin. Petyin siihen, että kaikki oli turhaa. Visa-lasku, ultra, piikit. Aikataulun järjestäminen. Esimiehelle lääkäristä selittäminen ja sijaisen hankkiminen nopealla aikataululla. Ajaminen kiireessä klinikalle ja takaisin. Se pieni toivo. Aivan kaikki oli turhaa.

Mieheni pettyi jo aikaisemmin, valmistautui tähän. Ja valmistautui jo tulevaan: seuraava hoito on ehkä vasta syksyllä, ja auttaako sekään mitään, mitähän sitten tapahtuu, ja selviääkö ikinä, jos on lapseton.

Voisinpa luvata, että tässä käy vielä hyvin. Askel kerrallaan. Kärsivällisyyttä. Toivoa. Mutta enhän minä sellaista voi luvata, ei kukaan voi.

Mieheni.
Sydäntäni särkee, kun näen sinun surevan, olevan alakuloinen. Et vuodata kyyneliä, kuten minä. Et puhu asiasta muille ja pelkäät, että joku saisi tietää. Ennen kuin meille tulee vieraita, vilkuilet asunnon ympäri, etten ole jättänyt lojumaan Simpukan lehtiä, lapsettomuuspapereita tai testipakkauksia. Tuet, lohdutat, ajattelet realistisesti. Mutta sinua ei voi lohduttaa. Ei ole olemassa sanoja, jotka poistaisivat tämän. Onkohan jokin jo ikuisesti muuttunut sillä aikaa, kun odotamme? 

Olet minulle maailman tärkein. Helmeni.

Simpukan helmen ovat saaneet:
02/2009 Kaikki tahattomasti lapsettomat miehet 
Lapsettomat miehet ovat usein puolisoidensa tukijoita. Se on hieno teko, mutta se sysää syrjään miehen omat kokemukset ja oman lapsettomuuskriisin. Yhteiskunnassakin tahattomasti lapsettomien miesten näkökulma jää usein naisten tunteiden varjoon. Miesten kokemukset ohitetaan usein asiattomalla huumorilla tai aiheesta vaietaan kokonaan.
Simpukka-yhdistys haluaa nostaa esille miehen lapsettomuuden ja kunnioittaa kaikkia lapsettomia miehiä myöntämällä heille Simpukan Helmen.
(lainaus: Simpukka)

Ensi lauantaina on meidän päivämme.
Ja monien muiden.
Mielestäni on tärkeää, että asia on esillä, ja siksi tuen mielelläni Simpukka-yhdistyksen toimintaa, jotta se voisi tukea minua ja meitä. Myös kannatusjäseneksi voi liittyä, jos asia ei suoraan kosketa itseä. 
Emme ole yksin.

3 kommenttia:

Mafalda kirjoitti...

Olen niin pahoillani :( Voimia tuleviin päiviin, en osaa muuta sanoa.

Kiitos tiedosta tuon Simpukan helmen suhteen :) Meidän miehet sellaisen todellakin ansaitsevat.

En ole liittynyt yhdistykseen jäseneksi, mutta olen käynyt lueskelemassa sivuja useastikin. Lapsettomien lauantaita ajattelin jo viikkoja sitten, että jälleen se tulee ja niin monet sitä valitettavasti viettävät... :(

Sydänjää kirjoitti...

Suuren suuri halaus sinulle ja miehellesi!

nuuti kirjoitti...

Kiitos, Mafalda ja Sydänjää.

Hassua, mutta mua hajottaa eniten se, kun kuukautiset eivät ole vielä alkaneet ja on tehnyt negatiivisen testin. Sitä kuitenkin toivoo, että teki testin liian aikaisin, ja sitten ne ajoittaiset merkit kuukautisista (pieni satunnainen vuoto) aina tappaa sen pienen toivon.
Nyt ei tarvitse enää toivoa, vaan tulos on mikä on.
Vielä kun tietäisi, miten tästä eteenpäin ja koska.