maanantai 9. helmikuuta 2009

Hoitoon nuorena

Toisin kuin vauvahaaveiluaikoinani, en enää lueskele tiedonjanoisena netistä raskausjuttuja ja keskusteluita aiheesta odotus ja vauvat, vaan keskityn enemmänkin lapsettomuuspuolelle. Eräällä foorumilla, jonne vasta löysin tieni muissa asioissa, kaikki odotus- ja vauva- ja lapsettomuusaiheet ovat kuitenkin sulassa sovussa sikin sokin, joten vauvajuttujen otsikoiltakaan ei voi välttyä. 

Eileen huomasin vauvaosiossa otsikon Hoitoon meneminen nuorena tai jotain vastaavaa, ja siitä klikattuani ihmettelin oikeasti pienen hetken, miksi aihe käsitteleekin lapsia. Ajattelin, että minä olen tässä tosiaan se, joka on mennyt hoitoon nuorena, ja mitäköhän kanssasisaret, muut nuoret lapsettomat kirjoittavat. Rehellisesti sanottuna mieleeni ei ensimmäisenä tullut (ja ei ehkä toisenakaan - kuten sanoin, vasta sen pienen hetken jälkeen), että kyse oli hoitouran aloittaneista lapsista.

Joskus unohtaa, että jotkut saavat lapsia ilman tätä odottamista. Me saamme lapsia, kun menemme lapsettomuushoitoihin. Jos saamme. Homma sisäistetty. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samoissa mennään... Tuli postauksen otsikosta juurikin sama mieleen... Olisi mielenkiintoista kyllä lukea aiheesta oikeasti käytyä keskutelua :)

nuuti kirjoitti...

Minäkin lukisin mielenkiinnolla, mitä muut kohtuullisen nuoret kokevat hoidot jne. Tuntuu, että meillä ainakin on hidasteltu asioiden etenemistä osittain sen takia, että "mikäs kiire tässä on". No, ei tässä ainakaan enää nuorruta...