tiistai 3. helmikuuta 2009

Kalenteri kädessä

Vaikka ennen ensimmäistä poliklinikkakäyntiä ajattelinkin, että en laske päiviä tai suunnittele, niin nyt on taas kalenteri kädessä. Jos hyvin käy, seuraavassa kierrossa on ehkä loput tutkimukset, mikä on helpottavaa, koska sitten yksi välietappi on takana ja voi alkaa odottaa hoitoja. Sitten ehkä saa joskus jännätäkin. Se olisikin uutta, jos tulisi et-kai-nyt-oikeasti-kuvitellut-olevasi-raskaana -olon sijaan joskus olo, että ehkä nyt. Usein nimittäin kirjoitan tännekin siinä määrin sitä samaa kitinää, että blogin nimenkin voisi melkein muuttaa Sitä Samaa **skaa (kuvittele tähtien paikalle mitkä tahansa kaksi kirjainta, esimerkiksi är  ja oo tai tee ja uu - tai sitten ne, jotka kuitenkin tuli ekana mieleen).

Monessa lukemassani blogissa on muuten nyt meneillään yksityisyydenhakukausi tai sitten lukijoita on pyydetty kertomaan itsestään jotakin. Itsekin joskus miettii, voiko näitä täysin satunnaisen nimimerkin suojista kirjoitettuja juttuja mitenkään yhdistää minuun. Joskus haluaisin myös tietää, kuka tätä lukee, mutta koska tiedän, että aina ei ehdi tai jaksa tai huvita kommentoida, tai muuten vain haluaa lukea taustalla, niin en haluaisi pakottaa kertomaan mitään. Julkista tekstiähän tämä on, tosin aika yksityisestä aiheesta ja anonyymisti. Jos nyt jollekin kuitenkin tuli sellainen olo, että voisi vaikka joskus vieraillessa sanoa hei, niin olkaa hyvä vain! (Sähköpostillakin onnistuu: nuuti.syksy at gmail.com) 

Google kertoo jo minulle, missä päin tätä luetaan (joku on Keravaltakin, jonne en aikonut muuttaa), mutta sitä se ei kerro, mitä ruudun takana ajatellaan. On muuten kummallista, ehkäpä pelottavan virtuaalista, että on vaikea kuvitella sinne ruudun taakse ihmisiä. Oikeita ihmisiä. Vau.

Hetkelliseen todellisuudestavieraantumistunteeseen taitaa auttaa kuppi teetä ja voileipä. Syön, elän, olen. 

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani. Jään varmastikin seuraamaan blogiasi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! En ole aiemmin kommentoinut blogiasi, vaikka olenkin lukenut sitä jo pari kuukautta. Monta kertaa on tehnyt mieli laittaa sana tai kaksi, mutta jostain syystä en ole sitä tehnyt... ennenkuin nyt sinun rohkaisemanasi. Minä ja mieheni olemme yrittäneet lasta vasta hyvin vähän aikaa, muutaman kuukauden, mutta mutkia ilmeni matkaan heti jätettyäni pillerit pois, sillä samalla kuukautisetkin jäivät pois (ei, en ole raskaana vaikka kuinka testaisin). Nyt odotan, että pääsen gynelle avautumaan tästä... Koska kaikki ei tullut mulle heti nyt, kuten olen kai tottunut, aloin huolestuneena tutkia nettiä ja löysin sattumalta blogisi, joka kosketti minua jotenkin erityisesti. Tekstisi on niin sujuvaa ja mukaansatempaavaa! Kirjoitatko paljon työksesi /harrastako kirjoittamista muutenkin kuin blogimielessä? Joka tapauksessa seuraan mielenkiinnolla "projektianne" ja toivotan jaksamista ja ennenkaikkea onnea matkaan! =)

Anonyymi kirjoitti...

En ole minäkään aikaisemmin kommentoinut vaikka olenkin seurannut blogiasi jo jonkin aikaa. Elämäntilanteesi ja ajatuksesi ovat melkein pelottavan samanlaisia kun omanikin ja siksi varmaan jäinkin heti koukkuun :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Luen blogiasi Blogilistan kautta. Luen kaikenlaisia vauva-, odotus- ja vauvablogeja. En tiedä, miksi. Olen varmaan höynähtänyt :) Koska olen aikoinaan tänne törmännyt, en voi tuosta vaan lakata lukemasta. Toivon teille kaikkea hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

^^

Piti lukeman vauva-, odotus- ja lapsettomuusblogeja... Mutta ehkä alitajuntani käski mun olla liiaksi alleviivamatta tätä juuri lapsettomuusblogiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentistasi blogissani! Tulin vastavierailulle.. ja tulen varmasti uudelleen! Aihealue siis kiinnostaa ja kirjoitat hyvin. Ja linkitin sinun sivusi blogiini, toivottavasti se on ok :)

Anonyymi kirjoitti...

No älähdänpä minäkin, vaikka en kovin anonyymisti olekaan blogiasi lukenut. Ja kun nyt hyvä kiitoksen paikka tulee, niin kiitoksia vertaistuesta! On aina yhtä mahtavaa huomata ettei ole tässä suossa yksin ajatustensa kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Jätänpä viestin minäkin... Säännöllisesti käyn blogiasi kurkkimassa :) Ja kiitti vinkistä, en tajunnutkaan, että googlessa näkyy paikkakunnatkin... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei!
itse olen pohtinut juuri samoja asioita kuin sinä. Blogissani "mittari" raksuttaa, että kävijöitä on, mutta harvoin kommenttia saan. Se olisi mukavaa, mutta eipä sitä itekkään lähes joka kerta kommentoi, kun jonkun blogia ja kuulumisia käy vilkuilemassa. Ainahan se kuitenkin olisi kiva tietää, että joku sitä blogia oikeesti lukee eikä vain vahingossa sattunut klikkaamaan sivuille :)

Anonyymi kirjoitti...

Laitanpa minäkin sitten viestiä :) Käyn aina silloin tällöin lukemassa, itse pohdin samoja asioita tuolla vuodatuksen puolella...
Ja Googleen menenkin sitten seuraavaksi... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Täällä ollaan ja kovasti hengessä mukana teidän toiveissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia paljon kaikille kommenteista! :) Ilahduin kovasti, että siellä taustalla ollaan hengessä mukana - ja siis oikeita ihmisiä, vau ;)
Toivottavasti joskus saisi kertoa myös projektin etenemisestä siihen odotukseen, jota niin kovasti jo odotamme.

Veera,
Minäkin käyn varmasti kurkkimassa sun blogia toistekin, samoja asioita kun itsekin pohtii.

Ensimmäinen anonyymi,
Mukavaa, että jätit kommentin! Ja kiitos. En kirjoita oikeastaan muualle kuin tänne, tämäkin tuntuu välillä mielen roskalaatikolta, joten toivoisin joskus kirjoittavani tänne jotain ei näin negatiivista (mutta minkäs tekee, kun aina tulos on negatiivinen, niin ei kai olokaan voi olla positiivinen ;)
Onnea teille vauvaprojektiin!

Toinen anonyymi,
Kiitos sinullekin! Ja onnea näihin elämänvaiheisiin :)

Kolmas anonyymi,
Ehkä tämä alkaa jo kallistua lapsettomuuden puolelle, mutta täytyy yrittää palauttaa mieleen oikeita vauvahaaveitakin :)

Viggolino,
Juu, linkitys on ok :)

Taivaanpii,
Kiitoksia itsellesi, muita blogeja lukiessa muistaa, että ei ole yksin.

Sydänjää ja Lumituuli,
se google-laskuri-mikä-lie, jonka voi laittaa sivuille, kertoo tosiaan myös paikkakunnat, tosin sen luotettavuudesta en tiedä.
Musta se on ymmärrettävääkin, että ihmiset lukevat blogeja taustalla, ja itsekin melko laiskana kommentoijana ymmärrän myös niitä, joilla kommentoimiseen on isompi kynnys, vaikka tekisikin ehkä mieli jotain sanoa.

Kaisla,
Kiitos kommentista, taidanpa käydä vastavierailulla joku hetki :)

Sofia,
Hei sinullekin! Huono kommentoija tunnustaa, että en oikein osaa raskausjuttuihin sanoa mitään, mutta hengessä mukana täälläkin! Onnea odotukseen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nuuti! Olen aiemminkin kommentoinut, jätänpähän puumerkkiä että edelleen seuraan kirjoituksiasi. Minulle yksityisyydentarve iski syyskuussa jolloin tein salasanasuojatun blogin. Yksi ratkaisija oli, että halusin kirjoittaa asioista joiden perusteella minut olisi kuka tahansa tutuntuttu tunnistanut.