sunnuntai 31. elokuuta 2008

Odotapas vain

Fraasipoliisi: - Fraasipoliisi täällä hei.

Nuuti: -Tekisin rikosilmoituksen odotapas vain -fraasin viljelemisestä. Mikähän siinä on, että aina on jotakin muuta, jota pitää odottaa? Ja siinä odotusajalla ei luonnollisestikaan voi tietää mistään mitään.

Fraasipoliisi: - Nooooh, missäs tämä rikosepäily tapahtui?

Nuuti: -Elämässä. Vaikka kun sanoo olevansa itkuherkkä, kun katsoo koskettavan elokuvan, lukee kirjan tai kuulee kaunista musiikkia. Niin eiköhän vain joku mene kommentoimaan, että odotapas vain, sitten kun olet raskaana niin itket vaikka mistä. Ikään kuin ei voisi olla herkkä ilman raskaushormonia, tai olisi vähemmän ja epäaidommin herkkä silloin.

Fraasipoliisi: - Jaahas, jaahas.

Nuuti: - Tai kun on huolissaan jostakin muusta kuin omasta navastaan, näkee uutisista sodan keskellä kärsiviä lapsia tai lukee huostaanotetuista. Niin odotapas vain, sitten sitä vasta on loppuelämän huolissaan, kun on raskaana ja on lapsia. Sitten vasta kiinnittää huomiota kaikkiin järkyttäviin uutisiin, joissa kerrotaan nälkäänäkevistä, sairaista ja kuolevista lapsista.

Fraasipoliisi: - Nii-iin, aivan. Mmm.

Nuuti: - Ja kaikista pahinta, jollei ihan suoraan niin ainakin rivien välistä voi kuulla ja lukea, miten sitten vasta voi tietää elämästä ja rakkaudesta, kun saa oman lapsen syliinsä. Että odotapas vain, nuuti, kyllä sinäkin sitten tiedät.

Fraasipoliisi: - Kirjataan, kirjataan. Kiitos, Nuuti, ilmoituksesta. Jos fraasisyyttäjä päättää nostaa syytteen, tapaamme asian tiimoilta fraasioikeudenkäynnissä. Kiitos hei.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi sinullakin, pitää lukea ajan kanssa ihan kokonaan. Tämä "odotahan vain niin kyllä sinä sitten ymmärrät kun sinulla on lapsia" -ajattelu ärsyttää aika lailla. Ilmeisesti ei ole mitään eikä mikään eikä elämästä voi tietää mitään ellei ole synnyttänyt.