keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Ja jostakin pilkistää aurinko

Pari päivää sitten kiertopäivät siirtyivät sadan paremmalle puolen. Se tarkoittaa yli kolmea kuukautta edellisistä kuukautisista. Resepti kouraan ja Terolut apteekista. Näin siis taas syödään päivittäin pillereitä, siis muutakin, kuin multivitaa. 

Lääkäri oli ihan kiva, mutta ei juuri ylimääräistä puhunut. Parempi ehkä sekin, kuin terveydenhoitaja, joka ei selvästikään ymmärtänyt tai kuunnellut, tai sitten muuten vain esittää kysymyksiä kuin listasta, varmuuden vuoksi. Vai onko oikeasti olemassa ihmisiä, jotka kertovat terveydenhoitajalle puuttuvista kuukautisista, perheenlisäyshaaveista ja negatiivisesta raskaustestistä, ja vastaavat sitten terveydenhoitajan kysymykseen "oletko ollut tänä aikana yhdynnässä?" että "häh, mitä, en, kukaan ei kertonut, että pitäisi.." 

Luulisi kuitenkin, että lisääntymisen perusteet, ainakin teoriassa, olisi kuitenkin jo kaikilla hallussa tässä vaiheessa. Vähän niinku että miten seksi, ehkäisy, ovulaatio, kuukautiset, kiertopäivät ja muut liittyvät toisiinsa. Etenkin nykyaikana, kun tietoa löytyy napin painalluksen jälkeen (vähän liikaakin), eikä tarvitse punastellen lainata kirjastosta joitakin hassuja opuksia (vai miten ennen googlea näistä asioista otettiin selvää? Ehkäpä oltiin vain autuaan tietämättömiä kaikesta, ja sitten vain poks ja pamaus, jokin päivä oltiin paksuna.) Mutta olipa hyvä, että kysyi kuitenkin, että varmistui asia, jos selostuksestani jotakin jäi epäselväksi. Vastaus kun oli kyllä. Ja koska vastaukseni vuoden välkkypää -kysymykseen oli kyllä, pääsin labraan. Raskaustesti oli odotetusti negatiivinen. En kyllä missään vaiheessa kyseenalaistanutkaan tikkuunpissaamistaitojani ja viivananalysointikykyjäni. Yksi viiva on yksi viiva, eikä se muutu, vaikka katsoisi valoa vasten. 

Tästä tarinasta sitten tähän päivään: pilleri naamaan, vettä päälle. Simppeliä. Pitää vain osata laskea kymmeneen eli niin monta pilleriä otan, ja viikonpäivätkin näkyy pilleripakkauksesta. Tänään on kuudes päivä, kun Tero on ollut aamupalapöydälläni, joten enää neljä päivää, ja sitten saan odottaa kuukautisia. Ja laskea taas, sillä seuraavat otetaan kierron 15-24. päivä, muistaakseni. 

Katsotaan siis. 
Tänään ulos katsoessani huomasin, että pilvien takaa näyttäytyi aurinko.  

Ei kommentteja: