maanantai 8. lokakuuta 2007

Arvauksia

Se, että en pidä siitä, jos minun vatsaani katsottaisiin arvioiden, ei tarkoita sitä, ettenkö itse ajatuksissani miettisi ystävistä ja tutuista ja opiskelukavereista, tuleeko heille perheenlisäystä vai onko vaikkapa kesän mökkielämä vain aiheuttanut pienen kummun alavatsaan. Vatsaa korostavat paidat ovat yksi perheenlisäyksen indikaattori, ja niiden vuoksi tällä hetkellä epäilen yhden etäisen opiskelukaverini olevan raskaana.

Joskus on helppo arvata tulevaa muilla perusteilla. Esimerkiksi jos ensimmäinen lapsi on jo yhden vuoden, ei ole yllätys, jos seuraavan vuoden aikana perheeseen tulee toinen lapsi. Uusi auto (perhemallia tietenkin) ja muuttaminen isompaan asuntoon (vähintään kaksi makuuhuonetta eikä sijaitse keskustassa) saattavat myös enteillä perheenlisäystä. Tähän asti en ole ollut väärässä ja olen muistanut näyttää iloisen yllättyneeltä, kun olen suuren uutisen kuullut. 

En tiedä, kuinka moni odottaa suurta uutista meiltä, vai olenko onnistunut näyttämään niin neutraalilta lapsista puhuttaessa, että tulisi vaikutelma kuin en ajattelisi asian olevan ollenkaan ajankohtainen omalla kohdallani. 

Ei kommentteja: