torstai 11. marraskuuta 2010

Hitaasti eteenpäin laahustavia päiviä

"Tylsää, tylsää, oli niin tylsää
Enkä tiennyt kuinka myöhemmin kaipaisin
Hitaasti eteenpäin laahustavia päiviä
"
- Ultra Bra -

Minulla on tylsää. Ulkona on ankeaa ja harmaata. Vauva nukkuu ulkona, minä istun sisällä. Ei huvita tehdä mitään. 

Viime viikkoina olen havahtunut siihen, että tämä vauvaelämä vain joskus on niin tylsää. Päivät seuraavat toisiaan, olemme kotona, joskus kävelemme kauppaan (päivän suuria valintoja: S-market vai Sale), toisinaan käymme ostoksilla kirpputorilla, viikottain kirjastossa, harvemmin keskustassa. Kerran viikossa näemme muita vauvoja ja kerran kuussa on neuvola. Onni oppii uusia taitoja, ihailen ja hihkun niitä yksin, odotan, että mies tulee töistä ja voin raportoida hänelle tämän kaiken. 

Toisinaan pikkuista kiukuttaa. Katson kellosta, voisiko jo olla päiväuniaika. Missään ei ole hyvä, ei lattialla, ei sylissä, eikä ainakaan rinnalla. Hetken päästä kyllä rintamaitokin kelpaa, mietin, miksi se viisi minuuttia aikaisemmin oli kuin kidutusta, kun yritin tarjota maitoa. 

En odota, en kaipaa mitään. Osittain tämä on oravanpyörä: on niin tylsää, ettei jaksa tehdä mitään, ja koska ei jaksa tehdä mitään, on tylsää.  

Kuitenkin tiedän, että tulen vielä kaipaamaan näitä päiviä, kun minulla on aikaa ja tylsää. Ei kerta kaikkiaan mitään kiirettä. 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NIIN totta, ja rakastan tuota Ultra Bran lauluakin!
Nyt toisen lapsen kanssa tosin äitiyslomapäivät eivät enää ole samalla lailla pitkiä ja tylsiä, vaikka joskus sitä toivoisikin.
Onneksi kuitenkin tylsiin päiviin aina joskus tulee yllättäviäkin muutoksia; ne ovat hauskoja, mutta kyllä ne omat rutiinitkin täytyy olla.
Hyviä syyspäivien jatkoja!

nuuti kirjoitti...

Hetken teki jo mieli kirjoittaa, että pliis, kertokaa, etten ole ainoa, joka näin on joskus ajatellut :)

Ainutlaatuistahan tämä on, ei koskaan myöhemmin päivät mene näin, siis vaikka toisen kerran joskus pääsisikin äitiyslomalle. Yritän siis painaa mieleen tämän ajoittaisen tylsyyden, sitä kun tulen totta tosiaan vielä kaipaamaan.

Taika kirjoitti...

Mun piti kommentoida jo ajat sitten, mutta on ollut niin tylsää etten oo vaan jaksanut ;D

Et ole ainut! Mullakin on välillä NIIN tylsää kotona. Eikä edes huvita tehdä mitään... Tuntuu, että kaikki muut äidit ravaa perhekerhoissa ja vaikka missä harrastuksissa ja me vaan hengaillaan kotona. Kyllä mekin tietysti poistutaan neljän seinän sisältä ihan säännöllisesti, mutta aika paljon arkeen mahtuu niitä "tylsiäkin" päiviä. Voin kyllä lohduttaa, että se tylsyys lievenee sitä mukaa kun lapsi kasvaa. Tällainen lähes vuoden ikäinen riiviö tarjoaa jo äidillekin enemmän virikkeitä :D

Anonyymi kirjoitti...

Samoja tunnelmia täällä meillä. Meidän vauva syntyi samoihin aikoihin kun sinun vauvasi. On kiva seurata miten samanlaisia mietteitä sinulla on.

nuuti kirjoitti...

Taika,
:) Kommenttisi sai hymyilemään. Joo, kyllä sitä liikettä ja juttua varmasti sitten joskus tulee ihan tarpeeksi, mielenkiinnolla odotan :)

Anonyymi,
mukavia pakkaspäiviä sinulle ja kesävauvalle!