keskiviikko 11. elokuuta 2010

Tervetuloa maitobaariin!

Ai niin, täällä on vain yksi paikka, ja meillä on jo asiakas.

Maitoa tulee hanasta, joten pullotuotteita ei täällä vielä tunneta. Tarjoilemme kanta-asiakkaallemme ehtaa luomua, ja piikki on auki koko ajan. Asiakas hyödyntääkin tarjoilua useasti, eikä baari ole kiinni yöaikaankaan, jolloin tankkausta tapahtuu parisen kertaa. Joskus asiakas vaatii tarjoilua kuin nuoriso pikaruokaravintolassa, toisinaan taas keskitytään nautiskeluun ja slow food –konseptiin. Muutaman kerran baarin pitäjä tuntee olevansa kuin ihmisoikeusrikoksesta syytetty, kun asiakas ei saa palvelua tarpeeksi nopeasti eli nyt heti eikä kohta. Usein kuitenkin asiakas malttaa odottaa tarjoilun aloittamista, ja onpa baarin pitäjä oppinut havainnoimaankin, koska vakkarille tulisi tarjoilla, jottei syntyisi turhaa kiukuttelua. 

Baari on varsin toimiva konsepti, sillä se voidaan tarvittaessa pystyttää ulkoilmaan, auton takapenkille, kahvilan nurkkaan tai grillijuhliin. Useimmiten kuppila kuitenkin sijaitsee yksityisesti sohvalla tai sängyllä, niin tis(s/k)in omistajakin saa olla kohtuullisen vapaasti eikä tarvitse lymyillä kaiken maailman viritysten ja asiakkaan takana tis(k/s)iä häveliäästi peittäen. Ulkotiloissa asiakkaallamme saattaa pipo olla vinossa kuin rantajuopolla, mutta tämäkin kuuluu suomalaiseen kesänviettoon.

Tässä baarissa ei käytös siis ole niin justiinsa. Asiakas saattaa pieraista jopa kesken tarjoilun, mihin paikan pitäjä joskus kommentoi kehuen ”olipa hieno pieru”, koska tietää, että pieru on asiakkaalle iso juttu, ja ilta sujuu todennäköisemmin ilman suurempia rettelöintejä, jos asiakas saa kaasut pihalle mahdollisimman kivuttomasti. Röyhtäisy aterian jälkeen tai kesken huikan on myös sallittua ja oikeastaan toivottavaakin edellä mainitusta syystä. Oksentaminen ei myöskään ole kiellettyä, eikä porttikieltoa napsahda edes tis(s/k)ien väliin yrjöämisestä. Aivastamisesta aterialla on kuitenkin joskus huomautettu. Lisäksi olisi toivottavaa, että ennen pierun äheltämistä irrotettaisiin ote tis(s/k)istä. Baariin sammumista tapahtuu päivittäin, mutta sitten asiakas joko siirretään pois asioimasta tai annetaan pään olla tis(s/k)illä. Minkäs sille voi, kun tuote on joskus niin tainnuttavaa tai sitä on nauttinut liikaa! 

Asiakkaan yksinoikeus tis(s/k)eihin ilmenee siten, että hän häikäilemättömästi nauttii niiden annista, vaikka vatsalaukkuun ei enää mahtuisikaan mitään. Sitten suu täynnä juominkeja vain sylkäistään baarin pitäjän paidalle, tai joskus avataan hanat ja käännetään pää pois suihkun alta.

Kuitenkin tuore baariyrittäjä on varsin onnellinen, että tuotanto tuntuu toimivan ja tuote kelpaavan pienelle ihmiselle. Iloon ja suruun, pieneen ja isoon nälkään, yksinäisyyteen, tylsyyteen, halipulaan, kaikenlaiseen hätään. Äidin maitobaari, yksinoikeudella.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Repesin ihan täysin ääneen tuossa pierukohdassa. Mies heräsi.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli niin hienosti (taas kerran) kirjoitettu! Mahtavaa, että maitobaari toimii :)

Lady kirjoitti...

Hei, ONNEA pienestä pojasta! <3
Ihana maitobaaripostaus. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava! :D Ihana postaus!

nuuti kirjoitti...

Kiitos kiitos! :D
Kirjoitin aiheesta vähän vakavamminkin. Ja vakavasti tai ei, kaikki on syömispuolella hyvin!

Verona kirjoitti...

Pakko kommentoida että tämä on niin paras postaus :D Tosi hauska!