perjantai 14. elokuuta 2009

Odotetaan, odotetaan, odotetaan

Minulla ei olisi otsikkoon oikeastaan mitään lisättävää, mutta kirjoitan silti. Jos kuukautiset olisivat alkaneet kaksi päivää myöhemmin, olisimme voineet ostaa yksityiseltä inseminaatio-arvan itsellemme häälahjaksi ja viettää elokuun jännittäessä. Mutta jos kuukautiset kerrankin alkavat itsestään, vieläpä kiertopäivänä 38, niin totta kai ne alkoivat tässä kahden vuoden aikana juuri siten, että klinikkamme oli vielä tauolla, joten täytyy odottaa seuraavaa kiertoa. 

Emme saaneet lasta alulle tänäkään kesänä. Olimme lomalla, ei ollut stressiä, vietimme juhannusta, join viiniä. Menimme jopa naimisiin. Ei pitäisi olla enää siitäkään kiinni, että jossakin, missä vauvoja jaetaan, olisi joku korkeamman tahon tyyppi päättänyt antaa meille omamme vasta kun olemme avioliitossa. Vaikka en kyllä sellaisiin usko, koska vauvanjakokeskus vaikuttaa välillä toimivan täysin mielivaltaisella ja hyvän maun vastaisella periaatteella, tai ehkäpä juuri periaatteen puutteella.

Ehkä olen aikaisemminkin todennut, että kärsivällisyyden kaivoni alkaa vähitellen kuivumaan. En vain jaksaisi odottaa taas, että saan odottaa jotakin tapahtuvan.

Ei kommentteja: